Още едно любимо ястие с бързо приготвяне. Може да се поднесе с ориз, картофи или просто така, но ние си държим на гарнитурата:)
Продукти:
1 кг. свинско месо/хубаво е да има мазничко по него/
2 глави лук
100 мл.вино
100 мл.вода
200 мл. доматен сок
сол, черен,червен пипер. дафинов лист
1с.л. царевично нишесте или 1-2 с.л. брашно
1 ч.ч. ориз
олио
Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и измийте добре. Сложете мазнината в тенджера, добавете месото и лука и запържете до омекване на зеленчука. Налейте виното и изчакайте около 5 минути да се поизпари алкохолът. Сложете доматения сок и водата. Оставете да къкри на огъня за около 30 минути, до сваряване на месото. Добавете подправките. Сгъстете с царевично нишесте или 1-2 с.л. брашно, размити с малко вода.
В това време сварете ориза във вода и го оставете да изстине. Аз го сипвам в малки намокрени чашки, за да добие форма и после го слагам в чиниите като гарнитура. гарнирайте със стрък мента, страхотно освежава ориза:)
Много любима манджа и у нас!
ОтговорИзтриванеБих дошла с чинийка, ама съм сигурна, че е свършила :)
Обичам кебап :)
ОтговорИзтриванеЛюбим :) Все едно аз съм го приготвила :-P
ОтговорИзтриванеЛюбим и у дома е виненият кебап. Напоследък се присещаме точно за такива рецепти, а пък за кебапа да ти кажа и у дома си държат на гарнитурата:))) Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеМда, любимо е на малки и големи и се приготвя често. Поздрави, Траянче
ОтговорИзтриванеИ за мен порция, моля:)
ОтговорИзтриване