Много, ама много обичаме лютеница! В градски условия е трудна работа, но не и невъзможна! Вече ви показах сварена в Мултикукъра, сега идва ред на тази на фурна. Тя пък е толкова мързелива и толкова вкусна, че не чакайте, ами си я направете! Идеята видях при Катето и много й благодаря! Фенове сме й вече, Кате!
Продукти:
3 кг. червени и зелени чушки
2 кг. домати
1 кг. патладжан
600 гр. моркови
3 глави лук
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. смес от винен и оцет Балсамико
3 с.л. сол
1 1/4 ч.ч. олио
1 глава чесън
черен пипер, магданоз по желание
Приготвяне:
Всички зеленчуци се нарязват на дребно. При Катето са на едро, обаче аз реших да си спестя пасирането. Ако имате и моята джаджа, направете ги снея.
Повечето знаят, че работя с уредите на Таперуеър и съм дистрибутор. Няма да ви зарибявам, но този Турбомакс ми осигурява време за всичко:) А сега е на специална и поносима цена. Да не говорим, че децата така се кефят, че аз почти не режа с него:)Ако обаче го нямате, нарежете с нож:) Само да не забравите да обелите патладжана. Слагаме всичко в дълбока тава/ тази на фурната, моята си е бая дълбочка/и добавям олиото, солта, оцета и захарта.
Разбъркайте всичко, покрийте с алуминиево фолио и сложете на средна скара на 250 градуса да се пече. Печем около 2 часа, докато остане на мазнина. Разбъркайте 2-3 пъти. Десетина минути преди да извадите, добавете счукания чесън,магданоза и черния пипер. Насипете горещата лютеница в сухи бурканчета и стерилизирайте за 15 минути от момента на завиране на водата.
Ако сте нарязали зеленчуците на едро, тогава още горещи ги пасирайте с пасатор. При мен не се наложи.
Да ви е сладко!
Продукти:
3 кг. червени и зелени чушки
2 кг. домати
1 кг. патладжан
600 гр. моркови
3 глави лук
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. смес от винен и оцет Балсамико
3 с.л. сол
1 1/4 ч.ч. олио
1 глава чесън
черен пипер, магданоз по желание
Приготвяне:
Всички зеленчуци се нарязват на дребно. При Катето са на едро, обаче аз реших да си спестя пасирането. Ако имате и моята джаджа, направете ги снея.
Повечето знаят, че работя с уредите на Таперуеър и съм дистрибутор. Няма да ви зарибявам, но този Турбомакс ми осигурява време за всичко:) А сега е на специална и поносима цена. Да не говорим, че децата така се кефят, че аз почти не режа с него:)Ако обаче го нямате, нарежете с нож:) Само да не забравите да обелите патладжана. Слагаме всичко в дълбока тава/ тази на фурната, моята си е бая дълбочка/и добавям олиото, солта, оцета и захарта.
Разбъркайте всичко, покрийте с алуминиево фолио и сложете на средна скара на 250 градуса да се пече. Печем около 2 часа, докато остане на мазнина. Разбъркайте 2-3 пъти. Десетина минути преди да извадите, добавете счукания чесън,магданоза и черния пипер. Насипете горещата лютеница в сухи бурканчета и стерилизирайте за 15 минути от момента на завиране на водата.
Ако сте нарязали зеленчуците на едро, тогава още горещи ги пасирайте с пасатор. При мен не се наложи.
Да ви е сладко!
Траянче, след тази твоя "шефска" снимка с ножа и горкия овързан за дъската човечец.....тц..тц...направо забравих за лютеницата :D Хеле, след 5 минути събрах смелост и прочетох и текста :) Страхотна е !
ОтговорИзтриванеХич не го жали, това е мъжът ми:) Хахахахахах:)
ИзтриванеХхихихи. Напомни ми един виц .
ИзтриванеНякакъв човек вижда жена, висяща от балкон. Състрадателно извиква :
- Гледайте горката женица...помогнете и ще падне !
Един глас обяснява :
- Това е тъщата.
Първият човек на минутата :
-Е как здраво се е хванала мамичката и !
:)))))
Супер е, Траянче! Нашата я излапахме отдавна:))), но нищо не ни пречи да си направим още и още... Толкова е лесна. Радвам се, че съм повод за тази красота, въпреки, че рецептата не е моя, но нали за това ги споделяме, за да достигнат до повече хора. И аз съм много благодарна на дамата, която я сподели. Страхотии вършите вие с тези уреди, но пък и те са страхотни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ ние много обичаме лютеница, но ни мързи да си я направим ;)
ОтговорИзтриванеТака че пращай бурканче!
А за тези, които нямат този уред да знаят, че трябва да си купят и то от големия!
Прегръдки, скъпа!
Ухае на уют, Траянче. :)
ОтговорИзтриванеМного ми хареса, Траянче...
ОтговорИзтриванеи лютеничката, и тортата, и новата ти визия!
Поздрави за теб и хубави почивни дни!
Траянче,голям пропуск щях да регистрирам,добре,че си ти да не изтърва тази безценна рецепта на Катето,страхотна лютеничка!Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЧудесна е! Днес се спирам на тази рецепта. И аз имам този робот, страхотен е! Всичко на Тапъруеър е хубаво. За мен е инвестиция :)!
ОтговорИзтриванеЗапретвам ръкави и започвам :)! Харесва ми рецептата. И аз имам този робот, страхотна работа върши. Имам много неща на Тапъруеър и съм много доволна. За мен това е инвестиция :)!
ОтговорИзтриване