Тези пържоли отказаха мъжът вкъщи от барбекюто. Май си търси причина да не се опушва, но това е друга тема. Всъщност, така приготвено, всяко свинско месо става божествено. Рецептата, естествено е на Пепи от "Храна за мойте канибали". Каквато и мръвка да имам, първо гледам при нея - щото няма лабаво:) Пепииии, само глиган не са ми отстреляли, та затуй и не съм правила:) Нямам сок от нар, затова направо и умишлено го прескочих. Рецептата обаче никак не пострада от това.
Продукти:
6 пържоли/ моите бая дебелички/
2 с.л. горчица
2 с.л. кетчуп
2-3 с.л. соев сос
1 с.л. едро смлян кимион
1 ч.л. смлян черен пипер
100 мл. бира/ аз нямам обикновено/ или вино/ тъй че слагам винце, каквото имам
1 с.л царевично нишесте
Приготвяне:
Всички продукти без пържолите и нишестето се слагат в бурканче с винт и добре се разклащат. Пържолките се мятат в плик и заливат с тази марината. Прибират се в хладилник за 2-3 часа.Обръщате плика няколко пъти през това време, за да поеме добре отвсякъде. Прехвърлят се в тава, заедно с плика и пекат на 200 градуса около час. После срязваме плика и изсипваме мръвките и соса в тавата, като добавяме 100 мл. гореща вода. Печем още 15-тина минутки до завиране на соса. Размиваме нишестето с малко студена вода и добавяме към соса. Изключваме фурната и оставяме за още 5- 10 минути соса да се сгъсти.
Лесно, бързо и много вкусно.
Да ви е сладко!
Досега не си ни подвеждала в нито една рецепта и съм убеден че е неземно вкусно.....Ама дай да поработим върху цвета на този сос, че .....а бе не ме кефи :)
ОтговорИзтриванеНяма да гледаш, само ще лапаш:)
Изтриванеа сока от нар се продава само на 70-80м. от теб :)
ОтговорИзтриванеВземи си шишенце и пробвай - соса е леко тръпчив, сладко кисел и ще ти хареса.
Виж сега, след последния лов като ми каза М. колко му излизало кило глиганско, съм на път да ида да си купя от Риц-а. Само още веднъж да спомене за финикийски значи. Амахааааа
Чудни са ти пържолите, не се и съмнявам!
Пепи,кеф цена нямал казват хората :) ,искаш да лишиш милото от хобито май :)
ИзтриванеПържолите са убиец,вече тествани СЪС соса от нар,който си донесох от старозагорската си визита.
Траянче,как ще дочакам вечерята се питам,докато ми се кръстосва тук погледа?!
Хич не чакай, а направо лапай:)
ИзтриванеЧудесен е сосът, Траянче!
ОтговорИзтриванеИ си купи сос от нар :)
Божествен е!
Вкусни пържоли,а и щом са от рецептурите на Пепи,нямам никакво съмнение.
ОтговорИзтриванеХубав ден ,Траянче!
Ах, тази Пепи, каква подстрекателка е, но сега и ти си в това число, Траянче! Страхотно месце и това сосче, просто неустоимо! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИстинско месно пиршество. Страхотно предложение, Траянче, поздрави! :)
ОтговорИзтриванеСупер вкусно :) Пепи е хищник, разбира от меса.
ОтговорИзтриванеКолкото до цвета на соса... с горчица няма как да е друг :))
Поздрави Траянче !
Чудесно изглежда, Траянче,
ОтговорИзтриванебързо и лесно, а и в къщи би се харесал този вкус...
Благодаря за чудесната идея, поздрави и усмихнат ден, Диана
Много интересна рецепта! Вкусно!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прекрасен уикенд, Траяна!
Много вкусно е наистина!Пробвах я!Няма да съжалявате!
ОтговорИзтриване