В какво ли не съм киснала черния дроб, за да стане сочен и вкусен. Ама все нещо не му уйдурдисвах. Онзи ден обаче, в кварталното магазинче реших да попитам продавачката. Толкова проста, бърза и лесна рецепта, че си облизахме пръстите. Няма да открия топлата вода и вие сигурно знаете как, но нека и аз да си кажа.
Продукти:
Черен свински дроб
Сода за хляб
Олио
Сол, черен пипер
Приготвяне:
Няма значение какво е количеството на дроба. Нарязвате го на парчета с дебелина един пръст - легнал :) Посолявате го обилно със сода за хляб. Разбърквате добре. Оставяте за около половин час. Изплаквате обилно и пускате скарата. Приготвяте си чаша с олио или мас. Потапяте всяко парче в мазнина и мятате на скарата. Дробът се овкусява след изпичане, не преди това, защото солта го стяга. Това е.
Да ви е сладко!
Бързо, лесно и вкусно :)
ОтговорИзтриванеОсобено за дроб!
Благодаря, Траянче :)
Чудесно :) И аз така ползвам содата ;-)
ОтговорИзтриванеТраянче,
ОтговорИзтриванеза сода чувам за първи път, но ние смиламе предварително дроба с месомелачка и завиваме получената смес в було.Така също става много сочен дроб.А солта наистина го стяга, особено ако се добави предварително.Баба и дядо винаги го смилаха и овкусяваха с подправки.В булото се запазва много крехка и сочна сместа.
Поздрави !
Уникално . Трябва му много малко на скарата , не да потъмнява и става фантазия.Благодаря Траяна.
ОтговорИзтриване