Всички морски и речни твари се косумират само от мен и синковеца. Ядем си на корем и никой не ни пипа останалото:) Така стана и с тези невероятни шишчета. Ако цялата ви фамилия обича риба, то тогава ще имате бърза и много вкусна вечеря, гарантирам ви.
1 филе от бяла риба/ аз ползвах пангасиус/
2 скилидки чесън
няколко дълги стръка розмарин или дървени шишчета
1/2 ч.л. сол
черен и червен пипер на вкус
щипка стрит розмарин
2 с.л. олио
1 филия бял хляб
1 лимон
Приготвяне:
Нарежете хляба без корите и рибата на еднакви по големина , по-едри кубчета. Счукайте чесъна, добавете олиото, солта, пипера и стрития розмарин. Ако ползвате стръкове розмарин, почистете ги от листенцата, ако ползвате дървени шишчета, накиснете ги във вода за около 10 минути. На всяко шишче редуваме кубче хляб с кубче риба. Общият брой трябва да е 12 - повече е неудобно за ядене, а по-малко е малко:)
Загрейте фурната на 180 градуса, подредете внимателно шишчетата върху хартия за печене или силиконово фолио и с лъжичка поръсете върху тях от сместа с олио и подправки. Изпечете за 15 минути. Охладете напълно и поднесете с резен лимон. Голяма вкусотия стават!
Да ви е сладко!
Еха, че интересно и вкусно :)) Открадвам си идеята :)
ОтговорИзтриванеСупер идея, Траянче! И аз открадвам, че всички у дома обичаме рибка:)Прекрасен ден от мен!
ОтговорИзтриванеинтересен начин за рибка на скара;)
ОтговорИзтриванеТраянче, рецептата ми харесва, но пангасиуса не е морска риба. Той е речна риба и живее в най-мръсната река в света - във Виетнам, ако не ме лъже паметта. Потърси информация и при възможност ползвай друга риба. Аз лично също съм купувала, преди и не я харесвам и на вкус, безвкусна ми е.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Веси. Знам инфото за тази риба, но пък на вкус много ни допада. В този момент имах нея под ръка, иначе гледам да я избягвам:)
ИзтриванеСтрахотни са Траянче,
ОтговорИзтриванередуване на риба, хляб и топинг, при това и печена...
Видът на бялата риба може да бъде и друг, но идеята е чудесна -
Благодаря ти, поздрави и усмихната пролет!
Да, чудесни шишчета и красива презентация. Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриване