Salt' im bocca в буквален превод означава "скачай в устата". Това е прочут специалитет на римската кухня и се приготвя от съвсем тънко нарязани телешки шницелчета. Но тъй като у нас много , много телешко не ядем, пък и скоро видях тези тиквички Салтимбока в Храна за душата, просто нямаше как да им устоя:)
Продукти:
2 тиквички
100гр. кашкавал
2 яйца
200 гр. шунка или друг мек салам
брашно
олио
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на правоъгълни парчета или квадрати. Кашкавалът и шунката също се нарязват с размерите на тиквичките. Осолявате тиквичките и оставяте да се отцедят. Разбивате яйцата за панировката и загрявате олиото. Поставяте върху парче тиквичка шунка, после кашкавал и захлупвате с друга тиквичка. Овалвате в брашно, топвате в яйце и пържите от двете страни.
В рецептата имам само един пропуск - листа от салвия, но не намерих такива. Мога да ви уверя, че тиквичките станаха невероятни и без подправката - шунката се запържи, кашкавалът се разтече - просто вкусотия:) Аз поднесох с млечно - майонезен сос и салата.
Непременно опитайте!
Траянче,имах много изморителен ден и седя и чакам с отворена уста...ама нищо не скача вътре:)))
ОтговорИзтриванеИзглеждат страхотно,а предполагам са и много вкусни!
Прегръдки:*)
Обичам тиквички във всички варианти,но твоите са безумно апетитни.Ще пробвам рецептата .
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Траяна, явно с теб сме на вълна тиквички, на мен ми останаха малко тиквички, да взема да ги пробвам викаш. Ето измислех си менюто за утре..... :)))
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер!
Браво, Траяна!
ОтговорИзтриванеТакива тиквички не съм опитвала, но вече знам, че ще ги харесам:-)
Хубав уикенд!
Кате, скачат, ама ако ги имаш на масата:)
ОтговорИзтриванеЗиче, опитай, пък "каквото сабя покаже":)
Димиева, не зная само с олиото какво ще правиш, докторът да не го е разрешил и аз да не зная?:)
Мъхче, наистина ще ти харесат!
Чудесни са и много апетитни!
ОтговорИзтриванеПриятен уикенд!
Благодаря ти, Жани, и на теб!
ОтговорИзтриванеИ аз им се каня на тези тиквички:)!
ОтговорИзтриванеЧудесни и примамващи!
Сърдечни поздрави!
Изглеждат толкова апетитно и съм напълно убедена, че е много трудно да им устои човек.
ОтговорИзтриванеТраяна, при мен имаш две награди.
Поздрави!!!
Толкова обичам тиквички, а идеята в тази рецепта много ми допадна. Мисля да опитам и аз да ги приготвя!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Много вкусни са,Траянче!Още при Гуинет ги забелязах!И при теб са станали чудни!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че сте харесали тези тиквички, но е разбираемо - размазващо вкусни са, знам:))
ОтговорИзтриванеПоздрави!