сряда, 16 октомври 2019 г.

Пиле "Темпъл"



Скоро в едно заведение опитах от това вкусно ястия, защото ме заинтригува името. Не знаеха защо се казва така, но пък беше много засищащо, с продукти немного и подходящо за последната ми диета :)


Продукти:

400 гр. пилешко филе или пилешка пържола от бут
300 гр. гъби
1 голяма кофичка заквасена сметана
100 гр. кашкавал
100 гр. сладка царевица
олио или масло, сол, черен пипер, чесън на прах


Приготвяне:

Нарежете на хапки пилешкото, сложете в тиган с мазнина и запържете до златисто. Гъбите се почистват и нарязват на жулиени и добавят в тигана. Щом омекнат, се слага царевицата и разбърка няколко минути, за да се изпари водата от нея. Котлонът се изключва, изсипва се сметаната, разбъркваме до гладък сос и махаме от печката. Овкусяваме с пипер,  сол и чесън. Ястието се поднася топло с настърган кашкавал. 
Да ви е сладко!


1 коментар:

  1. Интересна рецепта, не бих се сетила за точно такова приготовление на пилешко.
    Поздрав сърдечен !

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)