Няма начин да не сте попадали на една вкусна страничка във Фейсбук - Tasty. Рецептите са невероятни, обикновено бързи, лесни и онагледени с видео. Какво му трябва още на човек:) Та оттам е и тази вкусотия. У дома предизвика фурор и непременно ще се прави отново. Препоръчвам ви да си вземете повечко количество пилешко, защото иначе няма да ви стигне.:)
Тук ще видите нагледно как точно се правят - https://www.buzzfeed.com/camillebergerson/four-easy-and-delicious-ways-to-bake-chicken-wings-at-home?bffbtasty&ref=bffbtasty&utm_term=.re5N1gQ98#.tr1AN9Jpb
Продукти:
2 кг. пилешки крилца
1 п. бакпулвер
1 ч.л. сол
Месото се нарязва на две части, подсушава и овалва в баклувера и солта. Поставя се върху решетка или хартия в загрята фурна и пече на 180 градуса около 40 минути. Разделете месото на 4 части, защото ще се прави точно по толкова начина.
Слагаме незалепващ тиган да загрее и намаляме котлона. Изсипваме 1 к. чашка барбекю сос и 1 ч.л. чили или лют червен пипер. Аз използвах готов пикантен сос на Дерони. Разбъркваме , докато сосът се сгъсти. Изсипваме крилцата и добре овалваме в него.
Отново загряваме тиган, слагаме 1 с.л. масло и оставяме да се разтопи и леко сгъсти.Добавяме 2 с.л. лимонов сок и малко черен пипер. Добавяме крилцата и разбъркваме, докато сосът остане полепен по тях.
Крилца с ароматен чеснов сос:
Загряваме 1 с.л. масло, добавяме 1 скилидка ситно нарязан чесън и 1 с.л италиански билки. Такива имам от Метро. Ако нямате, сложете черен пипер, магданоз, риган, босилек. Разбъркайте добре и овкусете отново крилцата.
Крилца Терияки :
1 к. чашка соев сос
2 с.л. кафява захар
2 с.л. мед
1 с.л. сусам
В тиган сложете соевия сос, захарта и меда. Бъркайте до гъста смес - започва да бълбука. Накрая добавете сусама. Оваляйте крилцата и се насладете на четирите различни вкуса.
Да ви е сладко!
Страхотни идеи, Траянче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ааа, Траянче да се разберем, по едно предложение, моля, иначе давам адреса:). Ще започна от последното обаче, наистина изглеждат много вкусни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче, интересни предложения, макар да предпочитам филе, крилца не долюбвам:(
ОтговорИзтриванеОбаче имам два въпроса - каква е целта на използването на бакпулвера и не е ли много дълго времето за готвене на пилешкото?
Веси, бакпулверът е , за да станат хрупкави, а се пекат на ниска температура, защото трябва да са готови напълно , преди да се сложат в соса.
ИзтриванеЧудесни предложения, за мен с чесновия сос :)
ОтговорИзтриване