Понякога сутрин глезя децата. Понякога глезя себе си с нещо по-бързо за готвене:) Тези бухтички са точно за тези дни. Бързо и лесно, но пък много вкусно - без плескане и много висене зад котлона. От две години някъде, децата ми спестяват закуската:) Ядат я към 13 часа, тогава стават. Ей, разбрани деца излязоха - в тая криза икономисват от едно ядене:)
Продукти за цялата фамилия:) :
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1 яйце
2 ч.ч. брашно/ 220 мл./
олио за пържене
Приготвяне:
Угасете содата в мялкото, добавете яйцето и брашното, като разбърквате с вилица. Сложете в по-дълбок съд олио около 3-4 пръста да загрява. Щом загрее, намалете степента. Моите степени са 9, намалям на 7. С лъжица гребвате от сместа и пускате в олиото. Понякога се обръщат сами, понякога ги побутвам:) Това е:)
Да ви е сладко!
Ама да те питам като започват със закуската към обяд, не вечерят ли около 1 среднощ пък :))) Чудни бухтички! Другия път като правиш звънкай, ще донеса мармалада :)
ОтговорИзтриванеТраянче, чудни са! Обичам ги с мед и сирене.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Мммм вкусно..вземам си няколко :-)
ОтговорИзтриванеИ аз бих се поглезила с тези бухтички!Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеами чудесна си- с толкова глезене... и такива бухтички :)
ОтговорИзтриване:))) Браво на децата:))) И моите лятото така:). Чудесни бухтички, Траянче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеkolko grama e mlqkoto :)
ОтговорИзтриване400 грама е.
ИзтриванеЕй, откога търся такава рецепта. Имах я, но за съжаление си отиде заедно с моята майка и баба, които ги наричаха лангити. По-лесно ми беше да питам, отколкото да си запиша рецептата. Аз най-много ги обичах сиропирани. И, между другото, много е забавно каква форма можеш да им придадеш - като дете все ги виждах като различни животни. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване