Днес съм на гости на Катето от "Inspiration of Life". През годината хиляда ангажимента, през лятото просто не се прибирам, но накрая намерих време да седнем с нея, да се разговорим и да си хапнем. Тъй като тя знае, както и повечето от вас, че съм дистрибутор и редовен ползвател :) на американската фирма "Tupperware", в Стара Загора вече имам и офис на фирмата, така че тя ме помоли да сготвя нещо именно с тези незаменими помощници. Целта не е да се прави реклама, а да се види и друг начин на готвене или приготвяне на заготовки или ястия. Затова в продуктите ще дам и уредите, които използвам. Ако вие нямате такива, не се тревожете, ще разбъркате всичко с миксера.
А повече за моята особа ще намерите на нейното канапе:)
Продукти:
350 гр. меки бисквити
100 мл. прясно мляко
300 мл. течна сметана
250 гр. крема сирене
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
100 гр. черен шоколад на капки
Приготвяне:
Смелете бисквитите в Турбо Шефа и смесете с млякото. Разстелете ги в ринг с диаметър 30см. и заравнете добре.
Спиди Шеф на Таперуер
Разбийте на сняг сметаната в Спиди Шеф за 25 секунди. Извадете я. Сложете яйцата и захарта и отново разбийте. Накрая добавете към всичко крема сиренето и пасирайте до гладка смес.
Накрая добавете шоколадовите капки, за последно разбъркайте и излейте върху бисквитите. Оставете във фризера за 4 часа.
С белачката можете да декорирате, като настържете шоколад, а с нож, натопен в гореща вода и подсушен, режем чудесни парчета.
Белачка Таперуер
Нож Таперуер
Благодаря ти, Траянче, още веднъж за гостуването, отделеното време и това сладко изкушение! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеДве фръцли на едно канапе ;)
ОтговорИзтриванеМного сте готини!
Чудесно гостуване с прекрасен десерт /и не само/, Траянче.
ОтговорИзтриванеИ тук ще напиша - две от моите любимки на едно канапе - страхотни сте!
Сърдечни поздрави и усмихнато лято!
Поздравления и за страчателата, и за канапето:)
ОтговорИзтриванеИначе работата си е работа:) Поздрави!