Това пиле е точно, както го предлагат в китайските ресторанти. Снежи от "Споделено от кухнята на Елти" го пусна и аз въобще не му мислих:) Направих го още същия ден. Разкошно е! Само сосчето ми дойде малко, така че му удвоих продуктите. Непременно пробвайте, няма да съжалявате. Снежи, благодаря ти, невероятна вкусотия стана!
Така и не докарах свястна снимка, макар че няколко пъти го готеих, но е страхотно, така че не се подвеждайте по фотоса:)
Продукти:
4 пилешки филета
1 яйце + 1 и 1/2 ч.л. сол, щипка черен пипер и 1 сл. олио
1/2 ч.ч. царевично нишесте + 1/4 ч.ч. брашно
3с.л. соев сос + 3с.л.вода + 1ч.л. олио + 10 с.л. захар + 10 с.л.оцет
1с.л. царевично нишесте + 1/4ч.ч. вода
1с.л. джниджифил/може и на прах/ + 1смляна скилидка чесън + няколко зелени пера лук + 1 с.л. червен пипер/чили/ + 2с.л. бяло вино
Приготвяне:
В отделни купички си пригответе продуктите, като ги смесите с лъжица, за да са ви готови. Само пилето нарязваме на хапки и смесваме с разбитото яйце + солта и пипера. Загряваме в тиган малко олио, овалваме хапките в сместа от нишесте и брашно и запържваме до златисто. Махаме мазнината и хапките, слагаме ново олио - 2 с.л. и запържваме за много кратко чесъна, лука, лютия пипер, накрая джинджифила, ако е сух. Ако е пресен, настъргваме и пържим първи. Слагаме виното, изчакваме да кипне и добавяме всички други течни подправки, които предварително сме хомогенизирали. Тук вече трябват само една -две минути, защото сосът веднага се сгъстява. Заливаме хапките с него и поднасяме.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Това моите много го обичат :) Ще им направя, след като си публикувала и рецепта наготово :)
ОтговорИзтриванеМале! Много обичаме китайски ястия! Това тук е разкошно, Траянче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРазкошно е, Траянче,
ОтговорИзтриванеа и рецептите на Снежи са страхотни!
Благодаря ви дами - хубава и усмихната нова седмица!
Чудно си го приготвила това пиленце,Траянка,харесва ми!Щастливо лято!
ОтговорИзтриванеО, и китайско си ми приготвила:)
ОтговорИзтриване