Маминият тутманик, баба също го правеше, сега и аз. Бърз и много вкусен. Топъл или студен, все е вкусен.
Продукти за тавичка с диаметър 20 - 24 см.:
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
5 с.л. олио
14 с.л. брашно
100 гр. натрошено сирене
Приготвяне:
Да ви е сладко!
Източник- мама:)
Продукти за тавичка с диаметър 20 - 24 см.:
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
5 с.л. олио
14 с.л. брашно
100 гр. натрошено сирене
Приготвяне:
Угасете содата в млякото, добавете яйцата, сиренето и олиото. Разбъркайте с лъжица, сложете и брашното. Получава се гъста смес. Изсипете я в намазана и набрашнена тавичка или застлана с хартия за печене и изпечете на 180 градуса в загрята фурна до златисто.
Източник- мама:)
Много добре изглежда ! И лесен също :)
ОтговорИзтриванеБраво на баба,мама и сега на теб,страхотен е,Траянче!Щастлив месец март!
ОтговорИзтриванеЧестита баба Марта, Траянче! Суперски тутманик!
ОтговорИзтриванеСега на Великден хубаво ще му се усмихна аз на този тутманик златен ;)))
ОтговорИзтриване