В тези дъждове какво друго, ако не охлюви. Само аз и малкият ги ядем, а другите двама се мусят и мръщят, докато ние сладко похапваме. Обичаме ги и само сварени, но панирани са истински деликатес.
Продукти:
1 торба охлюви/ около килограм/
100-200 гр. сол
1 яйце
2-3 с.л. бира
2-3 с.л. брашно
сол, черен пипер на вкус
олио за пържене
Приготвяне:
Изсипете охлювите в дълбок съд и посипете със солта. Оставете да престоят няколко часа или цяла нощ. Измийте ги добре и сложете да се варят. Характерно при варенето е, че доста кипят, затова аз сменям три пъти водата в момента, в който кипнат. Нужен е около половин час, за да се сварят. Отцедете от водата и с вилица или дебела кука извадете охлювите от черупките. Отрежете само телцето, а другото изхвърлете. Отново измийте добре. В крайна сметка се оказвате с една купичка дребосъци около 200 грама. Разбийте яйцето, бирата и брашното на гъста кашичка. Подправете с пипер и сол. Загрейте в тиган мазнината, топнете всеки охлюв в панировката и изпържете от двете страни. Поднесете със зелена салата.
Да ви е сладко!
Яка си яка :) не като мен хихихи. Много са вкусни твоите охлюви Траянче, знам със сигурност :)
ОтговорИзтриванеТъкмо ти се оплаках, че няма откъде и ето на:) До супа не останаха, ама другия път:)
ОтговорИзтриванеМммм... обожавам ги! Изглеждат фантастично! Така ме е яд, че тези дни не остана време да съберем охлюви! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОх, караш ме да преглъщам :)
ОтговорИзтриванеабе извикай и мен :) и аз ги ям.
ОтговорИзтриванеЩастливка си ти, съвсем близо до вас съм събирала торба с охлюви :)
Че къде до нас? Аз знаеш ли къде ходих чак?:)
Изтриванев градинката до пазара :)
ОтговорИзтриванеТраянче, много ми допадат! У дома не ги долюбват и съм си наложила забрана, ама знае ли човек....
ОтговорИзтриванеЛеле, охлюви! Ще ти пратя Филип, че той много ги обича! А аз на всяка френска Коледа се чудя накъде да гледам, докато това е на масата... :) Обаче съм сигурна, че така приготвени, никога не са ги яли! Браво, Траяни, за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеПриродата си знае работата!:) Чудесни са, Траянче, поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Траянче -
ОтговорИзтриванехубава идея, едно страхотно предложение...
Сърдечни поздрави и хубави майски дни!
О, мерси за идеята! Досега панирани не съм пробвала, а в момента в градината направо гъмжи от тях! Намерих си занимавка за утре (-:
ОтговорИзтриванеАх, каква идея! У дома съпругът ми ги обича на плакия.Ще му предложа и този вариант!
ОтговорИзтриванеНе се наемам да ги приготвям,но виж сготвени и на мен ми допадат,нямам съмнение,че си ги направила много вкусни,Траяна!Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеWay cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up plus the rest of the site is really good.
ОтговорИзтриванеmy site :: pure garcinia cambogia (floral-tattoos.com)