понеделник, 14 януари 2013 г.

Торта "Колибри"


Торта "Колибри" отдавна исках да опитам като вкус. Тя много ми напомня на морковената, но тук има и канела, която добавя различен аромат. Единственият недостатък, според колегите, е че е толкова лека, че можеш да я изядеш наведнъж:)


Продукти:

3 ч.ч.  брашно
1 ч.ч. нарязани орехи
2 ч.ч. захар
2 банана
1 ч.л. сода бикарбонат

½ ч.л. сол

1 ч.л. канела

3 големи яйца

¾ ч.ч.  олио

2  ванилии

1 консерва  ананас

За крема :

500 гр.маскарпоне
250гр. масло
300 гр. пудра захар
150 мл. сладка течна сметана


Приготвяне:
Смесваме сухите съставки - брашно, сода, сол, захар, канела,орехи.
Рабиваме леко яйцата, добавяме олиото, ванилията, намачканите банани и нарязания на ситно ананас .Накрая слагаме и 100 мл. сок от консервата с ананас. Разбъркаваме добре с шпатула и изпичаме два блата на 180 градуса. Всеки от тях разрязваме на две и слепваме с приготвения крем от маскарпоне, масло, захар и сметана. Украсяваме с орехи и цветя от изсушен ананас. Оставете поне за една нощ в хладилника. После... е ясно:)
Да ви е сладко!

32 коментара:

  1. Леле колко на кратичко и ясно си описала приготвянето на тази красавица:) Направо да стана и да я направя на мига….така ми въздейства:)
    Наистина красавица, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна !
    Нямам никаква идея каква е на вкус,много съм любопитна- канела и ананас.
    А това, че е лека ...оооо...какъв огромен "недостатък" :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Лека и вкусна-чудесна е тортичката....
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. леле, Траяна, това ми е любим формат за торта, т.е. съставките са ми любими. А как изгледа просто.. вече ми потекоха лигите. Завиждам на колегите ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, какво изкушение още в началото на седмицата! Изглежда чудесно! :)
    Хубав ден, Траянче! :)

    ОтговорИзтриване
  6. а ти без повод ли даде на колегите? Ако е така да идвам другия път?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Почерпих за разни конкурси:)Ама ти ела де, няма лошо:)

      Изтриване
  7. Траянче, за много години!

    Обичам такива лесни за приготвяне торти и най-важното вкусни! Направила си я перфектна!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Охааа,какво юнашко,двуетажно парче си отрязала,Траянче,първа се нареждам край масата да знаеш!Супер ти е тортата!

    ОтговорИзтриване
  9. Много добре изглежда, Траянче! Много е нежна на вид, а като чета продуктите е точно по вкуса ми. Много ми харесва! Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна е, Траянче -
    изкушаващо съчетание на много аромат и вкус.
    Двуетажна, с ананас и орехи, а и разрезът е така апетитен ...
    Сърдечни поздрави,
    с пожелания за още много успехи, респ. и торти:), Диана

    ОтговорИзтриване
  11. О, чудесно парче!
    И сигурно е само на снимка!
    Чудесна е, Траянче!
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Вкусно, ароматно и изкушаващо предложение!
    Траянче, направила си чудесна торта!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Много красива,Траяна!И на два етажа!Мойте поздравления!

    ОтговорИзтриване
  14. Ра разкошна торта Траянче, с какъв кеф в момента бих унищожила едно двуетажна парченце :)

    ОтговорИзтриване
  15. Ама какви торти правиш само...Страхотно!

    ОтговорИзтриване
  16. Леките тортички бързичко си заминават :))

    ОтговорИзтриване
  17. Красиво и от сега предвкусвам - вкусно!:)

    ОтговорИзтриване
  18. Великолепно направена торта!

    ОтговорИзтриване
  19. Ехааа... резултатът е чудесен на вид и .. кхм :-P, не се съмнявам, на вкус:
    любими продукти и съставки :-)

    Поздрави от сърце за теб, Траяна!

    ОтговорИзтриване
  20. Траянче, тортата ти е невероятно изкушение.
    Прекрасна смесица от ароматен блат и пухкав крем.
    Прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Майстор си, признавам!!!Прекрасно си я направила тази торта!!!
    Поздрави и весела вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Много е красива, Траянче!
    А представям си колко е вкусна.
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  23. Леле колко неща съм пропуснала .... Тортата ти е великолепна, а и витата се е получила разкош. Майстор си наистина, поздравления. Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  24. Красота! Траянче, аплодисменти! Прекрасна е!

    ОтговорИзтриване
  25. Поздравления за тортата!Обожавам ананас и мисля да я направя!Моя приятел със сигурност ще остане приятно изненадан!Поздрави и успехи

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте! Могат ли да се смесят Маскарпоне и сладкарска сметана / напр. Хопла/ без да се разводни крема?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Без проблем:)Но предварително разбийте маскарпонето със захарта - пудра и полека добавяйте разбитата добре сметана до меки върхове. Успех!

      Изтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)