Обичаме пилешки хапки и винаги търся различни варианти за приготвянето им. Тези са точно, както ги приготвят по заведенията. Стават бързо, с налични продукти и са много, много вкусни!
1 кг. пилешко филе
1 лимон
1 кафяна лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка царевично или пшенично нишесте
3 с.л. брашно
сол и черен пипер
Приготвяне:
Месото се нарязва на едри хапки. Осолява се, слагат се черния пипер и содата, а отгоре се полива сокът от лимона. Веднага течността шупва. Изчаква се 1-2 минути да спадне пяната и се слага нишестето. Разбърква се добре, за да полепне по хапките и ги оставяме за 15 минути. После добавяме брашното, аз слагам хапките в купа, отгоре брашното, затварям и раздрусвам енергично. Пържим в сгорещена мазнина до златисто или във фритюрник. Стават страхотни!
Сочни, точни и разкошни:) Личи си. Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеТраянче, заради теб не мога да изляза от кухнята :-)
ОтговорИзтриванеНяма лошо:)
ИзтриванеЧудесни!
ОтговорИзтриванеТова със содата е ново за мен.
А имаш ли идея с каква цел се слага?
Содата ги прави пухкави.
Изтриване