Рецептата видях късно вечерта по 24h kitchen. Дори не запомних името на девойката, която я приготви. Запомних обаче, че видиш ли, в Англия било много модерно вече сам да си готвиш и да си правиш зимнина. За българите традиция, за тях - мода:)
Много обичам риба и ми се прииска да пробвам нещо различно. Досега не бях ползвала сумак и подходих скептично, но се оказа вкусно. Марината става за всяка риба и месо - пробвала съм.
Продукти:
2 пъстърви
1ч.л. сумак
1ч.л.червен пипер
1ч.л.канела
1ч.л.джинджифил
сол на вкус
1 лимон
Приготвяне:
Рибата се почиства, измива и подсушава добре. Всички подправки се смесват и натриват от всяка страна на пъстървите. Лимонът се нарязва на шайби и слага в корема, ако е отгоре горчи след изпичане. Рибата се пече по 12 минути от всяка страна на 180 градуса. Слага се върху хартия, за да не залепне.
Да ви е сладко!
Траянче,
ОтговорИзтриванесумакът е много приятна подправка.Тя е леко кисела и може да замени лимона и оцета.За да не горчат лимоните аз винаги ги обелвам - оставям съвсем лека ципа, колкото да не се разпаднат отделните парченца от една шайба.Така лимонът не горчи при приготвянето на различни видове риба.Много интересна рецепта със сумак.
Поздрави !
Изглежда странно и интригуващо:-)Остава да кажеш какъв вкус има този сумак,за да го потърся и аз ?
ОтговорИзтриванеДа ти кажа честно, миришеше ми странно, но в комбинацията не се усеща и придава пушен вксу, Мисля, че точно това се цели. Пробвай:)
ИзтриванеОоо, щом е пушено ще го пробвам. Обичам всичко пушено, но рядко купувам, защото не било здравословно. А това с подправката едва ли е такова :)
ИзтриванеАЙ защо пушена Траянче, не разбрах?
ОтговорИзтриванеЗащото смесицата от подправки създава пушен вкус, Веси. Пробвах и с месо, чудно става.
ИзтриванеЗащото смесицата от подправки създава пушен вкус, Веси. Пробвах и с месо, чудно става.
ИзтриванеМного интересно...
ОтговорИзтриванеОбичам риба и тази идея ми допада -
благодаря, Траянче, поздрави!