Много обичам пилешки дробчета. Обаче , ако си спомняте, преди години те бяха в комплект със сърцата. Или поне така са останали в съзнанието ми като дете. А сега се продават отделно, но както и да е. В рецептата няма нищо сложно и си е бързо и вкусно ястие.
1 кг. дробчета
5-6 с.л. олио
сол, черен пипер
700 -800мл. доматен сок
Приготвяне:
Измийте добре дробчетата и подсушете. Сложете ги в намазаната с олио тава, овкусете със сол и черен пипер. Полейте с доматения сок. Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете до приятен загар или извиране на водата от сока.
Рецептата ти е хубава, но дали би казала какви подправки използваш и не е ли по - добре предварително да кипнем дробчетата в подсолена вода за няколко минути преди да ги печем? Поздрави и успех в кулинарията!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Аз не кипвам предварително, измивам добре и после подсушавам. Подправям с черен пипер и сол. По желание може и малко чубрица. Поздрави!
ИзтриванеМного ни е сладко :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Траянче!
ОтговорИзтриванеАз си купувам редовно пресни :)
Поздрави!
Смесени се продаваха и аз обирах сърчицата :)
ОтговорИзтриванеДробчета заобичах доста по-късно и сега им се наслаждавам.
Чудесни са твоите, Траянка - с коричка, но и сочни с доматения сос.