понеделник, 16 май 2016 г.

Дробчета на фурна с доматен сок

Много обичам пилешки дробчета. Обаче , ако си спомняте, преди години те бяха в комплект със сърцата. Или поне така са останали в съзнанието ми като дете. А сега се продават отделно, но както и да е. В рецептата няма нищо сложно и си е бързо и вкусно ястие.


Продукти:

1 кг. дробчета
5-6 с.л. олио
сол, черен пипер
700 -800мл. доматен сок


Приготвяне:

Измийте добре дробчетата и подсушете. Сложете ги в намазаната с олио тава, овкусете със сол и черен пипер. Полейте с доматения сок. Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете до приятен загар или извиране на водата от сока.

Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Рецептата ти е хубава, но дали би казала какви подправки използваш и не е ли по - добре предварително да кипнем дробчетата в подсолена вода за няколко минути преди да ги печем? Поздрави и успех в кулинарията!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Аз не кипвам предварително, измивам добре и после подсушавам. Подправям с черен пипер и сол. По желание може и малко чубрица. Поздрави!

      Изтриване
  2. Чудесни са, Траянче!
    Аз си купувам редовно пресни :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Смесени се продаваха и аз обирах сърчицата :)
    Дробчета заобичах доста по-късно и сега им се наслаждавам.
    Чудесни са твоите, Траянка - с коричка, но и сочни с доматения сос.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)