сряда, 22 октомври 2014 г.

Мързелива лютеница на фурна

Много, ама много обичаме лютеница! В градски условия е трудна работа, но не и невъзможна! Вече ви показах сварена в Мултикукъра, сега идва ред на тази на фурна. Тя пък е толкова мързелива и толкова вкусна, че не чакайте, ами си я направете! Идеята видях при Катето и много й благодаря! Фенове сме й вече, Кате!


Продукти:

3 кг. червени и зелени чушки
2 кг. домати
1 кг. патладжан
600 гр. моркови
3 глави лук
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. смес от винен и оцет Балсамико
3 с.л. сол
1 1/4 ч.ч. олио
1 глава чесън
черен пипер, магданоз по желание

Приготвяне:

Всички зеленчуци се нарязват на дребно. При Катето са на едро, обаче аз реших да си спестя пасирането. Ако имате и моята джаджа, направете ги снея.
Повечето знаят, че работя с уредите на Таперуеър и съм дистрибутор. Няма да ви зарибявам, но този Турбомакс ми осигурява време за всичко:) А сега е на специална и поносима цена. Да не говорим, че децата така се кефят, че аз почти не режа с него:)Ако обаче го нямате, нарежете с нож:) Само да не забравите да обелите патладжана. Слагаме всичко в дълбока тава/ тази на фурната, моята си е бая дълбочка/и добавям олиото, солта, оцета и захарта.
Разбъркайте всичко, покрийте с алуминиево фолио и сложете на средна скара на 250 градуса да се пече. Печем около 2 часа, докато остане на мазнина. Разбъркайте 2-3 пъти. Десетина минути преди да извадите, добавете счукания чесън,магданоза и черния пипер. Насипете горещата лютеница в сухи бурканчета и стерилизирайте за 15 минути от момента на завиране на водата.

Ако сте нарязали зеленчуците на едро, тогава още горещи ги пасирайте с пасатор. При мен не се наложи.
Да ви е сладко!



10 коментара:

  1. Траянче, след тази твоя "шефска" снимка с ножа и горкия овързан за дъската човечец.....тц..тц...направо забравих за лютеницата :D Хеле, след 5 минути събрах смелост и прочетох и текста :) Страхотна е !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хич не го жали, това е мъжът ми:) Хахахахахах:)

      Изтриване
    2. Ххихихи. Напомни ми един виц .
      Някакъв човек вижда жена, висяща от балкон. Състрадателно извиква :
      - Гледайте горката женица...помогнете и ще падне !

      Един глас обяснява :
      - Това е тъщата.
      Първият човек на минутата :
      -Е как здраво се е хванала мамичката и !
      :)))))

      Изтриване
  2. Супер е, Траянче! Нашата я излапахме отдавна:))), но нищо не ни пречи да си направим още и още... Толкова е лесна. Радвам се, че съм повод за тази красота, въпреки, че рецептата не е моя, но нали за това ги споделяме, за да достигнат до повече хора. И аз съм много благодарна на дамата, която я сподели. Страхотии вършите вие с тези уреди, но пък и те са страхотни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И ние много обичаме лютеница, но ни мързи да си я направим ;)
    Така че пращай бурканче!
    А за тези, които нямат този уред да знаят, че трябва да си купят и то от големия!
    Прегръдки, скъпа!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми хареса, Траянче...
    и лютеничката, и тортата, и новата ти визия!
    Поздрави за теб и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Траянче,голям пропуск щях да регистрирам,добре,че си ти да не изтърва тази безценна рецепта на Катето,страхотна лютеничка!Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна е! Днес се спирам на тази рецепта. И аз имам този робот, страхотен е! Всичко на Тапъруеър е хубаво. За мен е инвестиция :)!

    ОтговорИзтриване
  7. Запретвам ръкави и започвам :)! Харесва ми рецептата. И аз имам този робот, страхотна работа върши. Имам много неща на Тапъруеър и съм много доволна. За мен това е инвестиция :)!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)