Лазанята направих с готови кори. Няма вече време за правенето им:) Ето и как я приготвих.
Продукти:
500 гр. кори за лазаня
Болонезе сос:
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 гр. бекон
300 гр. кайма
1 кг. домати
1 ч. л. захар
олио, сол, босилек , риган, черен пипер
Сос Бешамел:
50 гр. масло
2 с.л. брашно
250 гр. мляко
250 гр. вода
60 гр. пармезан
Приготвяне:
Оставете корите да се отпуснат. Нарежете лука на ситно и запържете, заедно с чесъна и бекона. Накрая добавете каймата и я намачкайте на трохи. Настържете доматите, сложете подправките и захарта и варете соса до сгъстяване. Оставете този сос настарни.
За бешамела запържете брашното в маслото, добавете при постоянно разбъркване водата и млякото и варете около 10 минути до лекото му сгъстяване. Накрая добавете пармезана и разбъркайте.
Сега вече нареждаме лазанята. Подмазана тава се залива с бешамел и поставяме ред кори. Отгоре отново слагаме бешамел, после сос болонезе, по желание настъргваме кашкавал между всеки пласт. Завършваме с бешамел и настърган кашкавал. Печем на 200 - 250 градуса около 30 минути. За акцент и свежест малко лимонов босилек:)
Неустоимо изглежда, Траяна, много апетитно, вкусно и ароматно...
ОтговорИзтриванеЧудесна идея и рецепта,
поздрави, слънчева и усмихната есен, Диана
Огладнях, страхотно изглежда!
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми!!! Страхотна е, Траянче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе мисля, че е фатална идеята с готовите кори, а напротив. ;) Чудна е, Траянче, поздрави!
ОтговорИзтриванеНе трябваше да виждам тази снимка преди вечеря....... Така ми се прияде лазаня....
ОтговорИзтриванеНевероятно апетитна изглежда, Траянче!!!!!!
Поздрави и хубави есенни дни!
Умирам за лазаня и често правя - къде с оригиналните кори, къде с точени за баница. Твоята е страхотна !!! но Траянче нима сама си правиш и корите ?? Това е страхотно, няма ли да споделиш рецепта :)
ОтговорИзтриванеТраянка,размазващо вкусно и сочно парче виждам тук,лазанята ти е разкошна!хубав уикенд с повече поводи за усмивки!
ОтговорИзтриванеOще не съм пробвала домашни и аз... но макаронки за супа си правя сама... иначе правя същата рецепта само дето без шунка.... или веге или с кайма. Поздрави.
ОтговорИзтриванеaz mnogo obicham lazanq i dori si izmislih svoia recepta tq e
ОтговорИзтриване500 gr kori za lazanq
1 glava luk
domateno piure 500grama
kaima 500 grama
2 chaeni lajici brashno
tazi recepta mnogo mi haresva