Тези красиви ромбчета показа Жак Пепен в едно от предаванията си. Не помня как ги нарече, затова ги представям така. Стават бързо и изглеждат красиво.
Бутер тесто
Сладко
Захар за поръсване
Приготвяне:
Тестото се разточва на набрашнена повърхност и нарязва на квадрати. Във всеки вътре се отрязва, но не докрая по - малко квадратче. Докрай срежете две противоположни ъгълчета, промушете едно в друго крайчетата и ще получите красив ромб. Напълнете със сладко, поръсете със захар и изпечете в загрята фурна на 200 градуса.
Могат да се напълнят и със солена плънка по желание.
Изглеждат много ефектно! А и бързото им приготвяне ги прави особено привлекателни :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена
Благодаря Миленка!
ОтговорИзтриванеИ бързо свършват:)
ммммм страхотни са, веднага се черпя една виртуално :))))
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко,Ели!
ОтговорИзтриванеАаах, харесват ми! Благодаря за споделената идея, ще се възползвам непременно, Траяна!
ОтговорИзтриванеПОздрави и пожелание за усмихнати, ведри и все така вкусни дни :-)
И аз ти благодаря за хубавите идеи! Поздрави и то мен!
ОтговорИзтриванеСтрахотно, при първа възможност ще ги пробвам.
ОтговорИзтриване