Още една страхотна рецепта на Йоли, която става бързо и толкова вкусна, че първия път не ни стигна:)
Продукти:
350 г. брашно
100 гр. меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
За плънката:
5 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
200 гр. краве сирене
шарена сол за поръсване
1 яйце за намазване
Приготвяне:
Продукти:
350 г. брашно
100 гр. меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
За плънката:
5 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
200 гр. краве сирене
шарена сол за поръсване
1 яйце за намазване
Приготвяне:
Прави се квас от маята, захарта, малко топла вода и брашно. Оставя се да втаса на топло.
Към брашното добавете готовата втасала мая и останалите продукти. Омесете меко тесто и оставете на топло да втаса.
В това време пригответе плънката. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в маслото. Аз смесих малко мас и масло, защото вкъщи обичаме тестените неща да са с мас. Махнете от котлона и оставете да изстине. Нарежете сиренето на кубчета. Разточете готовото тесто на правоъгълна кора. В оригиналната рецепта Йоли поръсва кората с риган, но ние не го ядем, така че поръсих с шарена сол, отгоре разстилате лука и поръсвате със сиренето.
Кората завивате на руло и прерязвате с нож по цялата дължина до средата. После усуквате рулото и го завивате на кравай. Поставяте в намаслена тавичка, намазвате с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Към брашното добавете готовата втасала мая и останалите продукти. Омесете меко тесто и оставете на топло да втаса.
В това време пригответе плънката. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в маслото. Аз смесих малко мас и масло, защото вкъщи обичаме тестените неща да са с мас. Махнете от котлона и оставете да изстине. Нарежете сиренето на кубчета. Разточете готовото тесто на правоъгълна кора. В оригиналната рецепта Йоли поръсва кората с риган, но ние не го ядем, така че поръсих с шарена сол, отгоре разстилате лука и поръсвате със сиренето.
Кората завивате на руло и прерязвате с нож по цялата дължина до средата. После усуквате рулото и го завивате на кравай. Поставяте в намаслена тавичка, намазвате с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Както всичко на Йоли и това е една от страхотните рецепти усуканицата е много вкусна и лесна за приготвяне.... и първия път никога не стига :))))
ОтговорИзтриванеТака си е, ти като не казваш рецептата, аз сама я издирих:)
ОтговорИзтриване