Тези пържолки стават бързо и лесно. Аз имах парче свинско за готвене, не точно за пържоли, но нарязах и оформих на тънки филенца и също се получи чудесно.
Продукти:1 парче свинско месо - килограм, килограм и половина
300 грама гъби/пресни или от буркан/
Няколко скилидки чесън
100 мл. прясно мляко
1/2 пакет гъбена супа по избор
Сол, черен пипер
Приготвяне:
Начукайте леко пържолките и запържете в тиган с малко мазнина, колкото да се запечатат. Извадете ги в тавичка и в олиото запържете леко гъбите, докато омекнат. Изсипете ги върху пържолите, поръсете със сол и черен пипер, поставете счукания чесън.
Разтворете гъбената супа в 200 мл. вода, добавете млякото и загрейте за няколко минутки на котлона. Изсипете тази смес върху пържолите и печете на 200 градуса около час. Сервирайте с гарнитура или салата. Моите тук са със салатка "Златка" .
Разтворете гъбената супа в 200 мл. вода, добавете млякото и загрейте за няколко минутки на котлона. Изсипете тази смес върху пържолите и печете на 200 градуса около час. Сервирайте с гарнитура или салата. Моите тук са със салатка "Златка" .
От Traiana's kitchen |
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)